NewsPandan, een nieuwe foodtrend?

https://bandoeng22.com/wp-content/uploads/2019/05/pandan01-1280x733.jpg

Gaat pandan een nieuwe foodtrend worden?

In de Aziatische keuken gebruiken ze de bladeren als smaakmaker. De zoete vanilleachtige smaak is namelijk makkelijk in desserts en andere gerechten te verwerken. Volgens celebrity chef Nigella Lawson is pandan de nieuwe matcha (groene thee uit Japan, die ook in gerechten wordt gebruikt) en volgens anderen zelfs de nieuwe avocado.

“Dit is de nieuwe matcha,” aldus de bekende tv-kok Nigella Lawson. “Wie weet heb ik het mis, maar in Amerika wordt het tegenwoordig meer en meer gebruikt in de keuken, en dan vooral bij bakrecepten.”

Ze zou het zomaar eens bij het rechte eind kunnen hebben. Toen ze avocado gebruikte in haar programma steeg de verkoop ervan met dertig procent. De opkomst van het pandanblad lijkt dus slechts een kwestie van tijd.

Vergeet avocado, pandan is de nieuwe matcha

Pandan blad is afkomstig van de schroefpalm en wordt al jaren gebruikt in de Indonesische keuken. De vanille-achtige smaak is een uitstekende natuurlijke zoetstof. En nog belangrijker: pandan doet het uitstekend op Instagram. De groene kleur en het mooi vormgegeven blad zien we steeds vaker op social media.

Bandoeng’22 Pandan Liqueur is werelds eerste likeur met pandan. De pandan likeur kan worden gebruikt om vernieuwende cocktails mee te maken, die uitstekend te combineren zijn met Aziatisch geïnspireerde gerechten. Daarnaast maken chef-koks heerlijke desserts waar Bandoeng’22 in verwerkt is.

Meer weten over Bandoeng’22 Pandan liqueur, klik hier.

Meer weten over cocktails en desserts met pandan likeur, klik hier.

Bandoeng’22 Pandan liqueur is an Award Winning Premium Liqueur, made in The Netherlands
All rights reserved 2022.