NewsMaar wat is pandan eigenlijk?

https://bandoeng22.com/wp-content/uploads/2019/05/pandan01-1280x733.jpg

Je komt het steeds vaker tegen, maar wat is nu eigenlijk Pandan?

Pandan wordt gezien als dé nieuwe smaakmaker, door bijvoorbeeld Nigella Lawson (zie onze vorige artikel) Je kent misschien pandan wel uit de Aziatische keuken zoals pandan rijst, pandan spekkoek of pandan cake maar pandan bladeren zelf worden ook vaak gebruikt in o.a. curries of in marinades.

 

Pandan wordt ook wel ‘Aziatisch vanille’ genoemd door de zoete smaak en fijne geur

Het is een lang smal blad, dat afkomstig is van de schroefpalm. Pandan is een tropische plant uit Maleisië en Indonesië, die nog maar weinig in het wild voorkomt en dus vooral gekweekt wordt. In deze landen wordt pandan vrijwel dagelijks gebruikt en we zien het steeds vaker in de Westerse keuken toegepast worden!

Bandoeng’22 Pandan Liqueur is werelds eerste likeur met pandan.

Pandan geeft een nootachtige en subtiel zoete smaak af. Het wordt ook wel ‘Aziatisch vanille’ genoemd door die zoete smaak en fijne geur. Het geeft tevens ook een heldergroene kleur af, die je mooi terug ziet komen in o.a. de spekkoek. Om de smaak en kleur mee te geven kunnen de bladeren worden meegekookt en er daarna weer eruit worden gevist. Om de smaak vrij te laten komen maak je een knoop in het blad om het te kneuzen, of kan je het vooraf ook weken in kokosmelk.

De pandanbladeren kan je vers, gedroogd, als een pasta of extract gebruiken. Pandan kan je in veel verschillende gerechten gebruiken. Je kan het als smaakmaker voor je rijst gebruiken, maar ook aan je pasta, soep, curries en cakes.

Bandoeng’22 Pandan Liqueur is werelds eerste likeur met pandan. De pandan likeur kan worden gebruikt om vernieuwende cocktails mee te maken, die uitstekend te combineren zijn met Aziatisch geïnspireerde gerechten. Daarnaast maken chef-koks heerlijke desserts waar Bandoeng’22 in verwerkt is.

Meer weten over Bandoeng’22 Pandan liqueur, klik hier.

Meer weten over cocktails en desserts met pandan likeur, klik hier.

Bandoeng’22 Pandan liqueur is an Award Winning Premium Liqueur, made in The Netherlands
All rights reserved 2022.