NewsPandan, Foodpairing, Duurzaam en alcoholvrij. Trends in cocktailsbars

https://bandoeng22.com/wp-content/uploads/2019/07/bars-1280x733.jpg

Op zoek naar inspiratie voor nieuwe cocktails?

De cocktail is de afgelopen jaren niet meer van de kaart weg te denken in de Europese en Nederlandse horeca. Niet alleen in gespecialiseerde cocktailbars, maar ook in restaurants en ‘gewone’ kroegen staan klassieke en moderne cocktails op de kaart.

Volgens hotel- en restaurantketen Kimpton zal pairings van food en cocktails steeds belangrijker gaan worden. Cocktails op basis van hartige ingrediënten als bouillons worden steeds vaker ingezet om een gang te begeleiden. De keuken en de cocktailbar zoeken hierbij elkaar vaker op.

Het plastic rietje gaat snel verdwijnen en cocktails bevatten steeds vaker duurzame ingrediënten. In Londen en New York bestaan al lange tijd duurzame cocktailbars. Bartenders gaan daarbij op zoek naar alternatieven voor de klassieke ingrediënten.

De Engelse distilleerderij Seedlip ontwikkelde al gin-vervangers zonder alcohol. Dat sluit perfect aan op de trend dat de consument wel vraagt om beleving, smaak en kwaliteit, maar ook bewust bezig is met de gezondheid. Ook commercieel interessant, want het maakt de cocktail opeens tot een all-day drink. In New York opende al een eerste volledig alcoholvrije cocktailbar haar deuren.

Cocktailbars putten een deel van hun kracht uit de verrassende ingrediënten. In de Aziatische keuken gebruiken ze bijvoorbeeld Pandan bladeren als smaakmaker. De zoete vanille-achtige smaak is namelijk heerlijk om in desserts en andere baksels te verwerken. Sinds kort zien we diverse cocktailbars hun eigen Pandan siroop maken en de herkenbare bladeren gebruiken als garnituur voor de cocktail.

Met de komst van Bandoeng’22 Pandan Liqueur wordt het gebruik van Pandan in cocktailbars helemaal gestimuleerd. Bandoeng’22 is werelds eerste likeur met pandan. De pandan likeur kan worden gebruikt om vernieuwende cocktails mee te maken, die uitermate geschikt zijn om te combineren met Aziatisch geïnspireerde gerechten.

Meer weten over Bandoeng’22 Pandan liqueur, klik hier.

Ook onze pandan likeur serveren in uw horeca-onderneming? Klik hier.

Bandoeng’22 Pandan liqueur is an Award Winning Premium Liqueur, made in The Netherlands
All rights reserved 2022.