DessertsBandoeng’22 Pandan Liqueur Rijstepap (porridge)

Bandoeng'22 Pandan Liqueur Rijstepap (porridge)

Rijstepap is een oud-Hollands dessert, wie menigeen vroeger als kind wel eens gegeten heeft. Wij maken er een volwassen variant van, die tevens ontzettend lekker is, door het toevoegen van Bandoeng’22 Pandan likeur.

Het maken van rijstepap is vrij eenvoudig.

Ingrediƫnten
125 gr dessert rijst
500 ml melk
2 el suiker
1 vanilla stokje
35ml Bandoeng’22 Pandan liqueur
beetje zout

Bereidingswijze
Breng een pan met melk en de rijst aan de kook. Haal het merg uit het vanille stokje en voeg het toe aan de melk met rijst. Voeg de pandan likeur, suiker en een beetje zout toe aan het geheel en laat het 20 -25 minuten koken. Blijf regelmatig roeren, want de rijst kan aan de bodem plakken.

Serveer de rijstepap lauw-warm of gekoeld en schenk wat extra Bandoeng’22 Pandan Liqueur naar smaak over elke portie.

 

 

(English)

Ingredients (4 persons)

125 gr dessert rice
500 ml milk
2 el sugar
1 vanilla bean
35ml Bandoeng’22 Pandan liqueur
pinch of salt

 

Recipe

The perfect dessert with pandan liqueur (pandan likeur) is Pandan Rijstepap (porridge)

Put a pan with the milk and rice on the fire. Scrape the marrow from the vanilla bean and add it together with the pandan liqueur to the rice. Add the sugar and a pinch of salt and let it cook for about 20 – 25 minutes while stirring (keep stirring or the rice will stick to the bottom) Serve the rice lukewarm or cold, drizzle some extra Bandoeng’22 Pandan liqueur on top of the porridge.

Bandoeng’22 Pandan liqueur is an Award Winning Premium Liqueur, made in The Netherlands
All rights reserved 2022.