CocktailsDessertsBandoeng’22 Cendol Cocktail

https://bandoeng22.com/wp-content/uploads/2020/06/Cendol_Cocktail-1280x733.jpg

Summer Drink 2020!

Cendol (Tjendol) is voor velen een favoriet Indische drankje (of is het ook een toetje). Je drinkt het in Nederland op een pasar malam, in een Indisch restaurant of gewoon thuis! In Indonesië en eigenlijk overal in Azië zie je variaties van dit drankje. Ook wij hebben onze variant; Cendol met een tic!

Ingrediënten (4p)
– Bandoeng’22 Pandan Liqueur 140 ml
– Kokosmelk 200 ml
– Cendol sliertjes 50 gram
– IJsblokjes
– Palmsuiker (gula djawa) 100 gram
– Water 100 ml

Bereidingswijze
Bij de betere toko’s koop je tegenwoordig verse Cendol sliertjes, maar je kan ze ook zelf maken. Klik voor recept hier. Terwijl de sliertjes gereed zijn, kun je de gula djawa-siroop maken. Doe de palmsuiker met het water in een pannetje, breng aan de kook en laat het pruttelen tot de suiker is opgelost en laat afkoelen. Voeg de Cendol sliertjes bij de gula djawa-siroop en laat ze daarin verder afkoelen.

Schep in elk glas twee eetlepels van de tapiocaparels met de siroop. Vul de glazen met ijs. Giet de kokosmelk erover en tot slot de pandanlikeur. Serveer met een lange lepel en roer de tjendol cocktail door voordat je een slok neemt.

Bandoeng’22 Pandan liqueur is an Award Winning Premium Liqueur, made in The Netherlands
All rights reserved 2022.