CocktailsThe Dutch Colada by bartender Daryl Lieuw-On

https://bandoeng22.com/wp-content/uploads/2019/11/cocktail_colada-1280x733.jpg

Signature cocktail van bartender Daryl Lieuw-On
Speciaal voor ons heeft onze ambassadeur Daryl een aantal cocktails ontwikkeld. Onder andere zijn variant op een Pina Colada cocktail. Een Pina Colada is een zoete cocktail gemaakt met Rum, kokosmelk en ananassap. Meestal gemaakt in een blender of in een shaker met veel ijs. Daryl’s variantie op deze klassieke cocktail is het gebruik van verse biologische karnemelk(!) van Hollandse koeien. Om het geheel weer een tropische tint te geven heeft Daryl Bandoeng’22 Pandan Liqueur gebruikt.

Ingrediënten
– 40ml bandoeng
– 30ml Rum (white dry rum)
– 50ml Buttermilk
– 10ml simple syrup
– Garnish with pandan leaf and dried lemon wheel (optional)

Bereidingswijze
Voorzie een hoog cocktailglas van voldoende ijs. Schenk in een mixbeker de pandan likeur, Rum, karnemelk en siroop. Voeg flink wat ijs eraan toe. Sluit de mixbeker en shake het geheel minimaal 30 seconden. Schenk met behulp van een strainer de cocktail uit in het hoge cocktailglas. Garneer de drank met een pandan blad en een schijf gedroogde citroen (optioneel)

Bandoeng’22 Pandan liqueur is an Award Winning Premium Liqueur, made in The Netherlands
All rights reserved 2022.