DessertsDe Pandan Panna Cotta by HANOS

https://bandoeng22.com/wp-content/uploads/2019/12/pannacotta01-1280x733.jpg

Panna cotta is van origine een Italiaans nagerecht, gemaakt van gekookte room. Groothandel HANOS ontwikkelde speciaal voor Bandoeng’22 een panna cotta variatie met onze pandan likeur.

Er zijn vele manieren om een panna cotta te maken. HANOS heeft in haar assortiment Debic Panna Cotta, een vloeibare basis om eenvoudig en snel in de horeca authentieke Italiaanse desserts mee te maken. Debic panna cotta is ook te gebruiken voor: witte chocolademousse, mascarponemousse en crèmes.

Met de Pandan Panna Cotta serveert u uw gasten een heerlijk fushion-achtig nagerecht waar twee werelden (Italiaans en Indonesisch) bij elkaar komen.

Ingrediënten (6 personen)
300 ml Debic panna cotta
250 ml Bandoeng’22 Pandan Liqueur
1/2 zakje Taartgelei Taartina (Dr. Oetker)
6 glazen schaaltjes

Bereidingswijze
Houd de fles Debic onder de warme kraan, zodat de inhoud goed vloeibaar wordt. Schenk de benodigde hoeveelheid in een pan. Voeg daar de heft van de pandan likeur aan toe, telkens goed roeren en breng het geheel aan de kook. Verdeel de panna cotta over de glazen schaaltjes en laat het in de koelkast afkoelen.

Schenk ondertussen de rest van de pandan likeur in een klein pannetje en los de inhoud van het halve zakje Taartina er in op. Breng het geheel aan de kook en haal het van het vuur. Haal de afgekoelde panna cotta uit de koelkast en verdeel de lauwe taartgelei over de schaaltjes. Laat het geheel verder in de koelkast afkoelen. Optioneel, vlak voor serveren wat extra Bandoeng’22 over de panna cotta sprenkelen.

Bandoeng’22 Pandan liqueur is an Award Winning Premium Liqueur, made in The Netherlands
All rights reserved 2022.